Terapia intensivă la animalele de companie
Ce presupune terapia intensivă, în clinica Patrupet?
Terapia intensivă este o secție specializată în cadrul clinicii noastre, dotată cu echipamente și tehnologie de ultimă generație, prin care oferim îngrijire de urgență și suport vital patrupezilor, care se află în stare critică.
Pacientul poate primi indicația de a rămâne în secția de terapie intensivă, pentru recuperarea post-operatorie, imediat după o intervenție chirurgicală, în cazul în care a suferit un traumatism sever, sau dacă se află într-o stare critică, din cauza unei afecțiuni serioase.
Ce se întâmplă cu patrupedul tău, la terapie intensivă?
Cât timp este internat la Terapie Intensivă, companionul tău este într-o stare fragilă și va fi ferit de contactul cu alți pacienți. Va fi monitorizat permanent, pentru menținerea în valori optime a funcțiilor vitale și a altor parametri specifici. Cel mai probabil, patrupedului tău îi va fi administrată medicație corespunzătoare, precum antibiotice, analgezice, hidratare intravenoasă și va fi hrănit controlat, enteral sau parenteral.
Cine va avea grijă de patrupedul tău, la terapie intensivă?
O echipă de medici și asistenți înalt specializați vor supraveghea atent starea pacientului pentru ca acesta să depășească cu bine perioada critică.
De ce să alegi clinica veterinară Patrupet
Secția de terapie intensivă Patrupet deține echipamente medicale de ultimă generație, pentru a oferi servicii de îngrijire de calitate. Printr-o abordare personalizată, medicii noștri cu experiență vastă în îngrijirea de urgență, se asigură că patrupedul tău primește tratamentul cel mai potrivit și eficient.
Secția de terapie intensivă a fost creată de către Prof. univ. Dr. Vițălaru Bogdan Alexandru, fondatorul Patrupet și coordonatorul Disciplinelor de Urgențe în Medicina Veterinară și Asist. univ. Dr. Ștefănescu Alina, autorii celui mai nou Tratat de Urgențe în Medicina Animalelor de Companie.
Listă prețuri terapie intensivă
Terapie intensivă câini | 100 lei/oră |
Terapie intensivă pisici | 100 lei/oră |
Testimoniale clienți
Întrebări frecvente
-
Medicul veterinar va stabili timpul de recuperare la terapie intensivă, în funcție de gravitatea afecțiunii sau de indicațiile post-operatorii. Poate fi vorba de câteva ore, sau de câteva zile.
-
Depinde de motivul pentru care companionul tău necesită supraveghere în secția de terapie intensivă. Dacă a suferit un traumatism sever, sau are nevoie de ventilație mecanică (intubare), pentru susținerea funcțiilor vitale, atunci va fi sedat, conform indicațiilor medicului veterinar.
-
Din păcate, va trebui să aștepți până trece perioada critică, pentru a-ți vedea prietenul blănos. La terapie intensivă, pacienții noștri stau într-un mediu steril și la o temperatură controlată, pentru o recuperare optimă. Vei primi însă, constant, informații actualizate despre starea companionului tău.
-
Medicul veterinar se va asigura că patrupedul tău va primi medicamente analgezice intravenos, pentru alinarea durerilor sau a oricărui disconfort.